آلن سارسبی با بیش از ٤٠ سال فعالیت در مشاغل مختلف، ابتدا در مهندسی الکترونیک و استراتژی فناوری اطلاعات و سپس در خدمات مشتری و تغییر کسب و کار تجربه کسب کرده و و آن را در کتاب استراتژیست در مقام تحلیلگر سوات (SWOT) با ما در میان گذاشته است.
او بیان می کند که شرکت ها برای موفقیت لازم است بدانند که بهترین ویژگی شان چیست و آنها را حفظ کنند. اگر نقاط تاریک خود را شناسایی نکنند، در غیر این صورت، ممکن است این نقاط رفته رفته رشد کنند و تمام شرکت را فرا گیرند. اگر فرصت های مناسب را از دست بدهند، چطور می خواهند سود آور باشند؟ اگر از تهدیدها غافل باشند، شکست، اجتناب ناپذیر خواهد بود.
از روش SWOT می توان برای کمک به مدیران در کسب اطلاعات درباره جایگاه فعلی
و آینده در بازار یا برای رسیدن به یک هدف از پیش تعیین شده بهره گرفت. این روش در زمینه هایی مانند تصمیم گیری درباره برنامه های مختلف کسب و کار، ساخت و توسعه محصولات و خدمات، ارزیابی عملکرد کسب و کار، طراحی استراتژی برای بهبود عملکرد کسب و کار، کسب مزیت های رقابتی و تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری های جدید به سازمان ها و افراد کمک می کند.
سازمان ها و افراد با استفاده از این روش تحلیل می توانند مزایای رقابتی، چشم اندازهای مثبت و مشکلات موجود و احتمالی را شناسایی کنند. سپس با استفاده از این اطلاعات، «برنامه کسب و کار یا بیزینس پلن» یا اهداف شخصی و سازمانی خود را توسعه دهند، روی چشم اندازهای مثبت سرمایه گذاری و کمبودها و مشکلات را رفع کنند.
زمانی که عوامل SWOT شناسایی شدند، تصمیم گیرندگان می توانند ارزیابی کنند که آیا اقدامات، پروژه ها یا محصولات مدنظرشان ارزش پیگیری را دارند یا خیر و چه چیزی برای رسیدن به موفقیت در این اقدامات لازم است. در واقع، هدف این پژوهش و تحلیل این است که به سازمان در تطبیق دادن منابع با محیط رقابتی و دستیابی به موفقیت کمک کند.
استفاده از روش SWOT، روشی مناسب برای هدایت جلسه های طراحی استراتژی کسب و کارهاست. این روش درباره نقاط قوت و نقاط ضعف اصلی کسب و کار بحث کرده و فرصت ها و تهدیدهای موفقیت کسب و کار را شناسایی می کند و باعث مطرح شدن ایده های جدید برای کسب موفقیت در سازمان می شود. معمولا، تحلیل های SWOT پیش بینی شده شما در قبل و بعد از جلسه های طراحی استراتژی کاملا متفاوت است و مدیران در جلسه های تحلیل SWOT گروهی با عواملی آشنا می شوند که پیش تر از آنها بی اطلاع بوده اند و در صورت نبودن گروه، نمی توانستند آنها را شناسایی کنند.
سازمان ها می توانند از روش SWOT برای طراحی استراتژی کلی کسب و کار یا برای طراحی استراتژی یکی از بخش های کوچک تر کسب و کار مانند بازاریابی، تولید یا فروش بهره بگیرند. این کار باعث می شود که افراد، فرایند پیشرفت و توسعه استراتژی را به طور کلی مشاهده کنند.
طراحی و پیاده سازی توسط ایده گستران
تمامی حقوق برای کتاب درخشش محفوظ است