مطالعه کتاب برای حسابرسان داخلی بسیار سودمند خواهد بود و آنان را با شکل و محتوای صحیح اطلاعرسانیها و گزارشهای حسابرسی داخلی آشنا خواهد کرد. حسابرسان مستقل نیز در قالب مؤسسات حسابرسی داخلی اقدامات به ارائه خدمات برونسپاری حسابرسی داخلی به شرکتها مینمایند که نگفته پیداست مطالعه این کتاب برای آنان نیز میتواند یاریرسان باشد.
اعضای کمیتههای حسابرسی بهعنوان ناظر بر فعالیتهای حسابرسی داخلی نیز میتوانند از محتوای این کتاب بهره گیرند. آنها دو نقش نظارتی و هدایتی حسابرسی داخلی را بر عهدهدارند و مطالعه این کتاب بینشهای سودمندی در اختیارشان قرار میدهد تا بتوانند راهنماییهای مؤثر و صحیحی در نگارش گزارشها برای واحدهای حسابرسی داخلی متبوع خویش داشته باشند. بدیهی است، مهارتهای نگارش گزارش بهعنوان یکی از مهارتهای ارتباطی برای هر حرفهای سودمند است و همه میتوانند از این مهارتها، بهره ببرند. بر اساس پژوهشهای بینالمللی حسابرسی داخلی با عنوان پیکره عمومی دانش (CBOK) این مهارتها در صدر مهارتهای موردنیاز برای حسابرسان داخلی برشمرده شده است.
باید اذعان کرد که در پژوهشهای دیگر نیز این مهارت ارتباطی برای حسابداران، حسابداران مدیریت، حسابرسان صورتهای مالی بهعنوان مهارتهای موردنیاز برشمرده شده است که بر اساس آن پژوهشها میان این مهارتها و عملکرد و کارآمدی، ارتباط مثبت و مؤثری گزارششده است؛ بنابراین دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی گرایشهای حسابرسی، حسابداری و حسابداری مدیریت نیز میتوانند از مخاطبان اصلی این کتاب تلقی شوند.
فهرست مطالب:
فصل اول: مقدمهای بر گزارشگری
فصل دوم: طراحی ساختار گزارش
فصل سوم: طراحی گزارش: قالببندی
فصل چهارم: اظهارنظر کلان درباره کنترل داخلی
فصل پنجم: فرایند گزارشگری
فصل ششم: کیفیت نگارش
فصل هفتم: راهبردهای بررسی و ویرایش
فصل هشتم: ریزهکاریهای گزارشگری از زبان رئیس سابق انجمن حسابرسان داخلی
فصل نهم: اصول گزارشنویسی
فصل دهم: شیوهنامه ویراستاری
فصل یازدهم: نکتههایی دربارۀ فصاحت زبان فارسی
فصل دوازدهم: شفاف ارائه کردن
فصل سیزدهم: بخشهای مربوط به استانداردهای بینالمللی اجرای حرفهای حسابرسی داخلی
فصل چهاردهم: استانداردهای حرفهای سایر نهادهای معتبر
پیوست: معرفی منابع بیشتر برای تقویت نگارش گزارش
طراحی و پیاده سازی توسط ایده گستران
تمامی حقوق برای کتاب درخشش محفوظ است